O knjigama

Unikatan format koji podstiče razvoj kognitivnih sposobnosti

Knjige predstavljaju plod višemjesečne saradnje između priznatog razvojnog psihologa, dječjih pisaca i ilustratora, gdje smo posebnu pažnju namijenili pričama, zadacima i igrama, koji se međusobno prepliću i u potpunosti su prilagođeni različitim starosnim uzrastima djece. Tako je nastao unikatan format dječjih priča, koje uz pomoć integriranih igara i zadataka podstiču razvoj kognitivnih sposobnosti.

Prilagođene su različitom starosnom uzrastu djece

Knjige su namijenjene djeci za tri različita starosna uzrasta, i to od 4-5, 6-7 i 8-9 godina i prilagođene su razvojnom stepenu kognitivnih sposobnosti. Iako je podjela napravljena u svrhu veće preglednosti i služi kao osnovna orijentacija, korisno je da djeca pročitaju i knjige koje spadaju u višu ili nižu starosnu uzrast.

Priče

Priče su napisali različiti priznati dječji pisci. Knjige su po sadržaju i strukturi prilagođene različitim starosnim uzrastima. Sve priče su poučne i sadrže pozitivan nauk.

Igre i zadaci

Zahtjevnost igara i zadataka zasnovana je na način da djecu u određenom starosnom uzrastu na području t.i. predstojećeg razvoja podstiče ka postizanju višeg razvojnog nivoa. Tako su zadaci i igre na odgovarajućem zahtjevnom nivou, jer sa jedne strane u djeci bude zanimanje, a sa druge strane koriste im u razvoju raznih kognitivnih sposobnosti.

Knjige sadrže 23 različite stručno odabrane vrste zadataka i igara koji pretežno služe razvoju različitih kognitivnih sposobnosti u okviru odabranog starosnog uzrasta. U sklopu 6 priča su tako nastala 102 unikatna zadatka i igre, koji su potvrđeni od strane razvojnog psihologa.